Akademi, tüm Türkiye’den, 18-29 yaş arasındaki üniversite öğrencisi veya mezun kendini geliştirmek isteyen herkesin başvurusuna açıktır.
Ana sayfada yer alan başvuru kısmını tıklayarak başvuru sürecine başlayabilirsin:
1. Adım: Ön başvuru formunu doldur.
2. Adım: 1 dakikalık videonu çek ve paylaş.
3. Adım: Vaka sorularını cevapla.
4. Adım: Teknik yeterlilik testini tamamla
18-29 yaş aralığı, programın yoğunluğunu bireysel olarak yönetebilmek için en uygun yaş aralığı olduğu gibi girişimcilik için de en ideal grubu tanımlamaktadır. Programın öncelikli hedeflerinden olan teknik yetenek açığını gidermek amacıyla da uzmanlarca en uygun yaş grubu olarak belirlenmiştir.
Akademi'de başvuru yaptığınız bölüme bağlı olarak Oyun Geliştirme, Yapay Zeka Uygulamaları ve Veri Bilimi alanlarında eğitimler bulunmaktadır.
Hayır, tüm Akademi içerikleri ücretsizdir.
6 Ekim 2024 saat 23:59
Evet, tüm Akademi içerikleri çevrimiçi olarak gerçekleştirilmektedir.
Oyun Geliştirme Bölümü 500 bursiyer, Yapay Zeka Uygulamaları Bölümü 750 bursiyer ve Veri Bilimi Bölümler 750 bursiyer olmak üzere Akademi'ye toplamda 2000 yeni bursiyer kabul edilecektir.
Akademi içerikleri çevrimiçi eğitimlerden çok daha fazlasını içeriyor. Topluluk olmak, beraber öğrenmek ve sana özel kariyer yolculuğunu en verimli şekilde değerlendirebilmen için sadece 2000 kişiye bu imkanı sağlayabiliyoruz.
Akademi Aralık 2024 ayında başlayıp Temmuz 2025 ayında sonlanacaktır.
Hayır, Akademi içerikleri sadece bursiyerlerin erişimine açık olup harici herhangi bir şekilde erişim mümkün değildir.
Akademi'de farklı yetenekleri geliştirmeyi amaçlayan atölyeler, tecrübe ve bakış açınızı derinleştirecek etkinlikler ve çeşitli JAM'ler bulunmaktadır.
Evet, Akademi'den başarılı şekilde mezun olman durumunda mezuniyet sertifikası ve her bitirdiğin eğitime özel bitirme sertifika alabilirsin.
Akademi'ye katılabilmek için T.C. vatandaşı olman gerekmiyor ancak Akademi içeriklerinin ve etkinliklerinin Türkçe olmasından dolayı adayın Türkçe biliyor olması gerekmektedir.
Asil bursiyer Akademi'ye katılmaya hak kazanan bursiyerlerdir. Asil bursiyer Akademi'ye katılımının gerçekleşmemesi durumunda asil bursiyerin yerini ilk sıradaki yedek bursiyer alır.
Akademi'den başarılı şekilde mezun olmak için seçtiğiniz bölüme ait rozetlere ve belirli bir oranda Akademi puanı biriktirmeniz gerekmektedir. Toplanması gereken minimum puan, rozetler gibi tüm detayları buradan inceleyebilirsin.
Toplamda 8 ay sürecek olan eğitimlerin takvim detaylarına “Akademi Programı ve Takvimi” üzerinden ulaşabilirsin.
Bu eğitimler Oyun Geliştirme Bölümünün müfredatı içinde bulunup Akademi'de Oyun Geliştirme Bölümü seçmeniz halinde tamamlanması gereken bir eğitimdir.
Oyun Geliştirme bölümü başvurmayı hedefleyenler için teknik bir yeterlilik aranmıyor ancak Yapay Zeka Uygulamaları ve Veri Bilimi bölümleri için temel düzey pyhton yetkinliği ve teknik yeterlilik testini geçmeni bekliyoruz.
FastAPI eğitim serisi, Python temeli olan kişilere web uygulaması geliştirme temellerini öğretmeyi ve hayal ettikleri uygulamaları somutlaştırmak için bir araç kazandırmayı hedeflemektedir. Web uygulaması oluşturma, veri doğrulama, veritabanı bağlantıları, kullanıcı doğrulama ve yetkilendirme konularını öğreneceksin.
Evet, temel düzeyde Python bilgisine sahip olmalı ve başvuru aşamasındaki teknik yeterlilik testini geçmelisin.
Evet, örnek projeler yapacağız.
Yapay zekanın görsel üretimi ve metin işleme gibi yaratıcı görevlerde nasıl kullanıldığını öğreten bir eğitimdir.
Görsel üretim, dikkat mekanizması, kodlayıcı-dekoder mimarisi, transformer modelleri, görüntü altyazısı, Vertex AI Stüdyoya giriş, vektör arama ve yerleştirmeler, Gemini ve çoklu-model RAG ile metin inceleme konularını öğreneceksin.
Verilerin nasıl toplanıp analiz edildiğini ve bu analizlerden nasıl anlamlı sonuçlar çıkarılabileceğini öğreten bir eğitimdir.
Veri biliminin temellerini, Python programlama dilini, verileri analiz etmeyi, istatistikleri kullanmayı, veri ilişkilerini anlamayı ve makine öğrenmesini öğreneceksin.
Hayır, herhangi bir atölyeye katılmak zorunlu değil ancak bu atölyeler seni geliştirmek ve bir adım öteye taşımak için tasarlanan içeriklerdir.
Seçtiğin bölümün eğitimleri yanında düzenli soru & cevap etkinlikleri, sosyal beceri atölyeleri, yeteneklerinizi gösterebilceğin JAM'ler, ve alanında uzman kişiler ile ilham buluşmaları gibi bir çok farklı içerik ile destekleneceksiniz.
Tüm eğitim materyalleri Akademi'ye kabul edilmen halinde çevrimiçi platform üzerinden sunulmaktadır.
Evet, Akademi sürecinde hem bireysel hem de ekip olarak proje geliştirmeni gerektiren etkinlikler bulunmaktadır.
Evet, devam edecektir. Akademi'den mezun olduktan sonra senin gibi farklı programlardan mezun olmuş kişilerden oluşan mezunlar topluluğuna geçiş yapacaksın.
Evet, Akademi'de alanında uzman kişiler ile tanışabileceğin ve network oluşturabileceğin etkinlikler bulunmaktadır.